joi, 21 februarie 2013

Interviu nou cu Richelle pt USA Today


Richelle Mead este foarte ocupata zilele astea.Nu numai ca lucreaza la seria Bloodlines,dar cititorii se asteapta sa inceapa si noua serie a acesteia."Age of X",primul volum al seriei "Gameboard of Gods" va fi lansata in iunie,anul acesta.Oh,si se mai lucreaza si la un film Academia Vampirilor.

HEA (Happy Ever After) : Bine ai revenit la HEA,Richelle! Cate carti va avea seria Bloodlines?Ai mai planuit si altceva pentru lumea AV?
Richelle : Seria Bloodlines va contine 6 carti,la fel ca si seria Academia Vampirilor.Cu siguranta voi mai crea ceva legat de AV,odata ce termin cu Bloodlines,dar inca nu m-am decis.Ma gandesc la cateva lucruri diferite.

HEA : Sydney pare sa devina din ce in ce mai puternica cu fiecare carte Bloodlines lansata.Iti este greu sa creezi un personaj care are un ton asa de diferit fata de eroinele tale obisnuite?
Richelle : Nu,chiar deloc.De fapt,Sydney este un pic mai realista decat Rose,deoarece cred ca majoritatea dintre noi trebuie sa umblam prin lume cu mintea si nu cu super puteri de bataie.Astea fiind spuse,nici inteligenta lui Sydney nu este chiar normala!Uneori este greu sa-i scriu momentele de inteligenta,pentru ca nu cred ca sunt la fel de inteligenta ca ea.

HEA : Pun pariu ca cititorii tai te-ar contrazice!Ai stiut dintotdeauna ca Adrian si Sydney o sa fie impreuna?Marcus o sa reprezinta vreun interes mai tarziu?
Richelle : Adrian si Sydney inca din seria AV faceau schimb de priviri.Deci,ideea o aveam inca de pe atunci.Cat despre ceea ce se va intampla mai tarziu,ei bine...va trebui sa continuati sa cititi! (Iar asta nici nu confirma,nici nu neaga situatia lui Marcus - doar ca nu vreau sa ofer spoilere).

HEA : Asta ne convine!Te-ai gandit vreodata sa scrii nuvele in format digital,cu diferite parti ale povestii,din punctul de vedere al altor personaje?Punem pariu ca cititorilor le-ar placea sa vada prin ochii lui Dimitri cand a devenit Strigoi si prima data cand a vazut-o pe Rose.
Richelle : Intradevar cititorilor le-ar placea sa citeasca ceva de-al lui Dimitri!Mi se pune des intrebarea aceasta,dar nu cred ca voi face asta vreodata.O parte din misterul lui Dimitri este aceea ca mereu ne intrebam ce-i in mintea lui.Nu cred ca as vrea sa stric asta!Mi-ar place sa fac mici povestioare,dar in acest moment,cartile principale imi ocupa tot timpul,deci la asta trebuie sa ma rezum deocamdata.

HEA : Iti place versiunea romanelor grafice a lumii AV?Vor mai fi lansat si alte romane grafice?
Richelle : Ador romanele grafice AV.Adaptatorul si artistul sunt fani ale cartilor,ceea ce conteaza foarte mult.Atingerea Umbrei va fi lansat la sfarsitul acestui an si nu am alte date pentru celelalte.

HEA : Te rog,spune-ne mai multe despre The Indigo Spell.
Richelle : The Indigo Spell este al treilea volum din seria Bloodlines.In acesta,Sydney se intalneste cu un Alchemist rebel,care vrea s-o ajute sa descopere secretele organizatiei.Si daca asta nu e de ajuns,se vede pusa sa vaneze o vrajitoare,impreuna cu fermecatorul Adrian - care continua sa trezeasca tot felul de sentimente in ea.

HEA : Ce ne poti spune despre The Fiery Heart,urmatoarea carte Bloodlines?
Richelle : The Fiery Heart va fi una dintre cele mai romantice si socante carti ale seriei.Actiunea se concentreaza pe evenimentele de la sfaristul The Indigo Spell,investigatia lui Sydney in magie si Alchemisti,precum si continuarea relatiei ei cu Adrian.

HEA : Ce ne poti spune despre Gameboard of the Gods (Age of X #1)?
Richelle : Actiunea din Gameboard of Gods este plasata cu 100 de ani in viitor,dupa ce un puternic virus si dezastrul lasat in urma acestuia,reorganizeaza lumea si ale sale granite.Tara pe care se concentreaza este Republica Unita a Americii de Nord,o natiune foarte avansata din punct de vedere al tehnologiei,ce se mandreste cu faptul ca nu tine cont de religie si superstitii.Si totusi,asta se schimba,atunci cand au loc fenomene misterioase si inexplicabile.

HEA : Oh,asta suna minunat.Ai vrea sa mai adaugi ceva?
Richelle : Cei care vor sa stie mai multe,pot verifica site-ul meu,blogul meu,pagina de Facebook si pagina de Twitter.

Traducere : VARo