duminică, 22 martie 2015

Academia Vampirilor, serial TV?

Moviepilot.com : "Cu totii stim ca adaptarea cinematografica a seriei de mare succes scrisa de Richelle Mead, a fost absolut slaba. Cu adevarat oribila si o rusine pentru splendida serie.

De asemenea mai stim ca Jurnalele Vampirilor, show-ul marca CW care in prezent a ajuns la sezonul 6, se bazeaza pe seria scrisa de L.J. Smith si a fost adaptat pentru TV de catre Julie Plec.

Si cum Jurnalele Vampirilor a avut succes, cei de la CW au creat un spin-off, The Originals - calauzit tot de Julie Plec, care acum a ajuns la sezonul 2.

Vedeti asta? Ii vedeti numele peste tot? Asta arata ce poate fata o femeie foarte energica cu niste carti. Daca ati citit cartile Jurnalele Vampirilor, stiti ca nu sunt chiar asa de bune - dar mai stiti ca in ciuda schimbarilor, serialul televizat este MULT MAI BUN.

Deci cum ar fi daca o femeie cunoscuta pentru insufletirea serialul TVD cu conspiratii si mister, ar incerca sa faca ceva si din seria Academia Vampirilor? Fata de cartile TVD, AV este scrisa superb!

Ei bine, se pare ca asa ceva s-ar putea intampla. Desi un serial TV nu este ceva ce fanii AV si-au dorit, nu e neaparat o idee rea.

Ca si Instrumente Mortale, care de asemenea va deveni serial TV, Academia Vampirilor contine multe informartii. Lumea creata de Richelle Mead este vasta si diferita de a noastra. Mitologia pe care cu grija a introdus-o in fiecare pagina este ceva ce clar n-a iesit prea bine pe marele ecran. Asa ca poate va fi mai bine pe micul ecran?
Cu tot ceea ce se intampla in The Originals si Jurnalele Vampirilor, e clar ca lui Plec nu-i este deloc greu sa aduca mitologia pe micul ecran.

Si desi o mare parte a fanilor AV par a fi impotriva ideii, as dori sa va amintesc ca pana acum nu avem decat un film de prost gust. Un serial TV condus de Julie Plec nu este sfarsitul lumii. Mai degraba ar fi inceputul lumii AV, adusa la viata asa cum trebuia.

Sigur, se stie ca Plec mai schimba unele lucruri si daca va adapta AV, sigur vom avea si noi parte de niste schimbari, dar stiti ce? Dupa un film dezamagitor, cred ca nu m-ar deranja cateva schimbari pentru a pastra personajele adevarate. Nu cred ca Plec ar lua umorul din AV, l-ar amplifica si ar transforma totul intr-o comedie, asa cum au facut fratii Waters si cei de la Weinstein Co. Chiar cred ca am avea parte de o adaptare buna, durabila.


Alternativa ar fi asta:
Julie Plec adapteaza spin-off-ul AV, Bloodlines intr-un serial TV.
De ce? Pentru ca Academia Vampirilor este pretioasa pentru noi si in timp ce un serial TV ar fi briliant (daca e creat corect), majoritatea fanilor sunt de parere ca temele, comploturile si personajele din cartile Bloodlines ar fi mai potrivite pentru TV.

Acest articol nu este nimic altceva decat o speculatie - nimic n-a fost confirmat."

Voi ce credeti? Ar face o treaba buna cu AV?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu