Votati AICI
miercuri, 27 aprilie 2011
luni, 25 aprilie 2011
vineri, 22 aprilie 2011
joi, 21 aprilie 2011
Interviu nou cu Mike Preger
Buna tuturor fanilor OVAM ! In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru angajamentul si entuziasmul fata de acest proiect si de asemenea pentru sprijinul,ideile,opiniile si comentariile voastre. Producatorul Don Murphy si cu mine am petrecut mult prea multe ore la pregatiri,intalniri,negocieri pentru a va aduce voua acest proiect si pentru a va face filmul mult asteptat!
Entuziasmul si credinta noastra in acest proiect creste pe zi ce trece.Angajamentul nostru este suprem si suntem dedicati realizarii acestui proiect. Va multumim pentru tot sprijinul si ajutorul.
Acum,iata ce stiu eu in legatura cu intrebarile de mai jos.
Mike Preger
1. Planuiti sa faceti cate un film pentru fiecare carte sau va ganditi sa le combinati?
Da, la toate cele de mai sus.Ideal, fiecare carte ar putea sa se descurce de una singura.Dar din moment ce primul film din aceasta seriei va avea un mare succes,noi credem ca prima carte [VA] s-ar putea sa aiba nevoie sa fie putin combinata cu a doua [FB] pentru a atrage publicul.
2. Multi autori au fost recent implicati in acest proces al productiei ,putandu-si sa-si dea cu parerea.Voi v-ati gandit s-o implicati pe Richelle Mead in film?
Oricat de ocupata ar fi autoarea noastra preferata,mi-ar place s-o avem pe Richelle implicata in tot.Dar intr-un final,un regizor isi va face aparitia.Aceasta decizie apartine domeniului lui/ei,asa ca va trebuie sa asteptam si sa vedem cum decurg lucrurile.
3.Stim ca nu puteti numi studiouri,dar ne puteti spune ca problemele cu studiourile au trecut? De asemenea,ati refuzat vreun studio pana acum si de ce?
Cele mai grele probleme sunt cele evidente,practic ce am anticipat inca de la inceput. Dar lucrez cu proiecte la Hollywood de 20 de ani,deci asta e intotdeauna scuza pana gasesti studioul,timpul si intelegerea ideala.Nu voi spune ca am refuzat complet vreo oferta,dar intre timp am tinut pe stand by 3 oferte diferite.Motivele variaza,de la buget,la program,la nivele de angajament -- dar desi sunt destul respingeri,am gasit si mult interes. Avem noi intalniri saptamanile ce urmeaza,la Hollywood,deci oricand putem avansa.
4. Ce se va intampla daca nu gasiti un studio?
Asta duce la o multime de oportunitati. O afacere independenta pentru a produce filmul inainte de a fi vandut este intotdeauna posibila.Printre ofertele de mai sus,o astfel de oportunitate a facut parte din ele.In afara de asta,mai raman posibilitati pentru o mini-serie ca True Blood sau Vampire Diaries.
5. Fiind fan, ce astepti cel mai mult sa vezi din aceste carti?
Ceea ce m-a fascinat inca de la inceput a fost personajul lui Rose.Imi place duritatea ei,pasiunea ei,tenacitatea ei si defectele ei. Imi plac aceste multe fete ale personalitatii ei,ce sunt dezvaluite din diferitele ei relatii cu cei din jur.Ea nu este doar un simplu personaj ca alte protagoniste.In timp ce unii tind sa numeasca aceasta serie "o alta poveste cu vampiri",eu niciodata n-am vazut-o asa.Exista multa "umanitate" in aceasta poveste.Lucruri cu care ne putem asemana.Da,implica vampiri,printre alte creaturi mitice ale lumii vampirilor -- dar in realitate nu este despre vampiri,este despre oameni,emotii,provocari,decizii de viata si moarte,pasiune si gelozie si infruntarea temerilor.
6. Care scena din carte crezi ca va fi greu de produs in viata reala?
Nimic nu pare greu de creat daca bugetul si programul ti-o permit.Aici vorbim despre acea "intelegere" ,cu care inca ne luptam.De la lupta din pesterile din Montana [unde stim "ce" se intampla] la satele rusesti,fiecare capitol din aceasta serie este unic.Intr-un final va depinde de colaborarea dintre un scenarist si un regizor.
7. Dupa cum stii,majoritatea VA are loc pe timpul noptii.Crezi ca asta va fi o problema?
Cu tehnologia din ziua de azi,grijile filmarilor in timpul zilei sau noptii,nu mai prezinta o problema.Din nou,multe se bazeaza pe viziunea regizorului.
8. A-ti inceput sa cautati scenaristi?
Ne-am gandit la niste scenaristi si de asemenea am purtat discutii cu ei. [...]
9. Sunteti interesati sa faceti si din Bloodlines un film?
Ca continuare a Academiei Vampirilor,noi decidem negocierile pt seria Bloodlines.Odata ce VA este gata,vom continua sa lucram cu Richelle ca sa vedem ce vom face.Dar da,de abia asteptam debutul Bloodlines din august.
Traducere:VARo
luni, 18 aprilie 2011
vineri, 15 aprilie 2011
joi, 14 aprilie 2011
vineri, 8 aprilie 2011
joi, 7 aprilie 2011
marți, 5 aprilie 2011
Inca un interviu nou cu Richelle in care vorbeste despre Bloodlines
Richelle Mead a scris seria Academia Vampirilor,ce spune povestea unor 2 bune prietene cu puteri supranaturale.
Seria s-a incheiat anul trecut cu Last Sacrifice. GalleyCat a aflat mai multe detalii despre Bloodlines,viitorul spin-off al seriei Academia Vampirilor.
Ce caracteristici ale seriei AV vor ramane in Bloodlines?
RM: Pastram aceeasi lume paranormala,deci vom avea aceleasi creaturi si reguli din prima serie - impreuna cu multe personaje cunoscute. Si chiar daca naratorul are un stil diferit fata de al lui Rose [Hathaway],multe lucruri pe care cititorii le stiu din scrierile mele se vor regasi acolo : umorul,multa actiune si acele clipe de temut!
Ne poti da o idee despre cine va fi protagonistul in Bloodlines?
RM: Mai mult decat o idee! Sunt incantata sa va anunt ca alchemista Sydney va fi personajul principal si naratorul,alaturi de Jill,Adrian si Eddie.
In afara de Rose Hathaway,care dintre personajele din AV isi va mai face aparitia in noua serie?
RM: O sa-l vedem pe Dimitri [Belikov] - ceea ce stiu sigur ca va inveseli lumea.De asemenea va fi o vizita din partea lui Abe Mazur,tatal dubios,dar iubaret al lui Rose.
Ce fel de cercetari a trebuit sa faci pentru acest spin-off?
RM: A trebuit sa caut despre alchemistii medievali si de asemenea despre utilizatorii de magie din aceea era si din timpurile clasice.Multe din ceea ce fac oamenii ca Sydney au fost inventate pentru seria AV,dar acum povestind din punctul ei de vedere,este important sa dezvaluim organizatia Alchimistilor si sa aflam mai multe despre ea.Imi place foarte mult sa vorbesc despre folclor si mitologie.
[...]
In afara de Bloodlines,la ce mai lucrezi?
RM: La cele doua serii pentru adulti, Georgina Kincaid si Dark Swan,ambele vor fi lansate in curand,deci sun ocupata incheindu-le. Academia Vampirilor si Dark Swan sunt transpuse in nuvele grafice ce vor fi lansate anul acesta,deci e fascinant sa urmaresc aceste proiecte dezvoltandu-se.
Traducere:VARo
luni, 4 aprilie 2011
Interviu cu Richelle Mead
Succesul romanelor semnate de Richelle Mead vine nu doar din stilul spumos şi plin de imaginaţie etalat în seriile Georgina Kincaid şi Academia vampirilor, dar şi din faptul că rezonează foarte bine cu publicul său. Este tânără, amuzantă, deschisă şi fiecare lansare de carte la care participă se transformă într-un spectacol pentru cititorii săi. Un interviu în exclusivitate pentru BookMag.
Cum v-aţi început cariera scriitoricească?
Dintotdeauna mi-am dorit să scriu, dar abia spre 30 de ani m-am gândit la scris ca la o opţiune de carieră. Am avut multe alte slujbe şi am început să scriu în timpul liber. Tristeţi de sucub a fost prima mea carte publicată, dar nici atunci nu m-am decis să mă dedic full time scrisului. Pentru că scrisul este înşelător, niciodată nu ştii care va fi succesul unui titlu.
Aveţi un simţ al umorului aparte, mai ales în seria Georgina Kincaid. Umorul este un ingredient important în cărţile dumneavoastră?
Cred că este esenţial, în parte şi pentru că mie îmi plac chestiile amuzante. Dar, la modul serios, cred că ai nevoie de umor ca să echilibrezi cumva dramaticul şi atmosfera întunecată. Unora li se pare ciudat că romanele din seria Georgina Kincaid pot avea şi pasaje amuzante şi pasaje tulburătoare. Aşa e viaţa, totuşi. Bucurie amestecată cu tristeţe, vremuri bune urmate de unele mai puţin fericite.
Care vă este personajul favorit din seria Georgina Kincaid? Dar cel care v-a dat cele mai multe bătăi de cap?
Georgina este şi personajul favorit, dar şi cel care mi-a creat cele mai multe probleme. E favorita mea pentru că e haioasă şi deşteaptă, iar ca scriitoare te distrezi descriind un personaj care gândeşte ca ea şi are asemenea puteri. A fost totuşi foarte dificil de creat, fiindcă e greu să faci simpatic un personaj a cărui treabă e să le facă rău altora. Mi-a luat ceva timp până am găsit echilibrul perfect al acestui personaj.
Cum echilibraţi personajele şi intriga în romanele dumneavoastră? De care vă ocupaţi mai întâi?
Sunt la fel de importante şi un scriitor trebuie să fie în permanenţă atent la echilibrarea lor. Mă străduiesc să creez atât personaje puternice, cât şi acţiuni puternice, dar personajele au întâietate. Dacă acţiunea trenează, cititorii vor rămâne oarecum fideli personajelor bune. În schimb, dacă personajele sunt slabe, nici cea mai bună acţiune nu le poate salva.
Georgina Kincaid este o eroină dură, dar şi vulnerabilă. Cum aţi creat acest personaj – aţi folosit surse mitologice sau doar v-aţi imaginat o femeie atât de frumoasă încât merită să mori pentru ea?
Câte puţin din toate. Cu siguranţă că ideea sucubilor vine din mitologie, dar scopul meu principal a fost să creez personajul care să fie agreat de cititori şi ei să relaţioneze cumva cu el. Georgina are multe calităţi supraumane, puterile şi existenţa ei sunt în întregime fantastice… dar, cu toate acestea, la sfârşitul zilei are aceleaşi doruri şi temeri pe care le are orice om obişnuit. Cred că acesta este secretul succesului acestui personaj şi al poveştii sale.
Georgina schimbă o grămadă de rochii! I-aţi împrumutat pasiunea dumneavoastră pentru modă?
Şi eu am o mulţime de rochii, dar Georgina este mult mai stilată şi mai elegantă decât mine! Cred că aş avea de învăţat de la ea.
Ce părere aveţi despre pasiunea adolescenţilor pentru vampiri şi paranormal? E doar o modă trecătoare ori devine un gen literar puternic?
Cred că deja este un gen literar puternic. Este trecut cu vederea faptul că nebunia cu vampirii nu e deloc nouă. Oamenii iubesc poveştile cu vampiri de la Anne Rice, Bram Stoker şi mulţi alţii încoace. Este nouă doar atenţia mass-mediei faţă de acest gen literar şi faptul că a atras cititori care nu au mai lecturat romane fantasy până acum. Nu cred că este doar o tendinţă care va dispărea la un moment dat, probabil că se va modifica puţin.
Scrieţi urban fantasy, romane pentru adolescenţi şi romance paranormal. Aţi mai încercat să scrieţi şi alt gen de literatură?
Încă nu. Sunt prinsă deocamdată de aceste genuri. Mi-ar plăcea foarte mult să încerc la un moment dat ceva nou, dar deocamdată rămân în zona în care am adunat mulţi cititori. În plus, sunt genuri pe care le iubesc, iar asta e foarte important.
Care v-au fost autorii preferaţi în adolescenţă? Acum ce citiţi?
Autorii mei favoriţi erau legaţi de literatura fantastică, într-un fel sau altul: Marion Zimmer Bradley, Sheri S. Tepper şi Margaret Weis & Tracy Hickman. Încă mai citesc mult fantasy de amuzament, dar este vorba despre fantasy epic, nu paranormal. Acum citesc o carte de Jacqueline Carey.
Aveţi foarte mulţi fani în România, atât pentru seria Georgina Kincaid, cât şi pentruAcademia vampirilor. V-aţi gândit la un turneu literar în această parte a Europei?
Desigur! Depinde doar de editorul meu din România şi de o programare care să ţină cont şi de activităţile mele curente, dar în mod sigur mi-ar plăcea să vin acolo!
Interviu realizat de Virginia COSTESCHI
vineri, 1 aprilie 2011
Dimitri’s Necklace
Cemetery Cat Designs au creat o noua bijuterie inspirata de Academia Vampirilor.
The Siberian Tears Necklace
Abonați-vă la:
Postări (Atom)